Сумата за лечението на 15-годишния Ники, който страда от рядко заболяване, е събрана. Това съобщи майката на момчето – Лидия Витанова, в профила си във “Фейсбук”.

bTV разказа на зрителите за историята на Ники и ги направи съпричастни с неговата борба със заболяването. През декември миналата година, след футболен мач, момчето споделя пред родителите си, че изпитва болки в коляното. След серия изследвания лекарите поставят диагнозата остеосарком или туморно образувание в костите.

Следват месеци на лечение в български болници, но перспективите за Ники не са добри. Родителите му се насочват към терапия в чужбина, но са нужни 25 000 евро за химиотерапевтичния курс и 50 000 евро за самата операция.

Историята на Ники, която bTV разказа, трогна много хора, които се отзоваха на зова за помощ. Сред дарителите беше и най-добрата българска плувкиня Екатерина Аврамова, която даде за лечението на момчето своята премия от международния турнир Black Sea Cup във Варна.

„През последния месец се срещнахме с толкова много добри хора - познати, непознати, известни и случайни. Около нас струи положителна енергия, която се молим да помогне на Ники да се пребори с болестта! Щастливи сме да споделим, че СУМАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО Е СЪБРАНА!!! Няма да ни стигне мястото и времето да благодарим на всички, които се включиха...трогнати сме от всеки жест, всяка добра дума, всеки съвет...вдъхнахте ни кураж и вяра!“, сподели в социалните мрежи майката на момчето.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!