Полицията и Пътната агенция със специални мерки за голямото пътуване за майските празници. По най-натоварените отсечки ще има временна организация на движението.

На 20 км на АМ „Тракия“ през последните седмици се извършваше ремонт на мостовото съоръжение, а днес - 26 април, той вече приключи. След края на ремонта се наложи за няколко минути движението да бъде изцяло спряно, за да бъдат премахнати ограничителните съоръжения.

По АМ „Тракия“ до края на великденските празници - до 8 май, не се планират никакви ремонти, така че сериозни затруднения на пътя не се очакват.

Временна организация на движението обаче е планирана през следващите дни на АМ „Хемус“ заради продължаващия ремонт на двата тунела. До 3 май движението ще бъде двупосочно в тунелите посока Варна, а след това – на 5 и 6 май, когато се очаква хората да се връщат към столицата, да се обърне и да бъде двупосочно в посока в София, а лентата за Варна да бъде една.

Снимка: bTV

Ограничения има и за тежкотоварния трафик. В часовете, когато се очаква движението да е най-интензивно, камионите ще се пренасочват по обходни маршрути. При нужда ще бъдат спирани да изчакат на място.

„За празниците няма да има никакви проблеми. На АМ "Тракия" няма текущи ремонти, на АМ "Хемус" продължава да юни ремонта при тунелите. При нужда ще се спира трафика за камиони, за леки коли - няма. Пътна полиция ще регулират обстановката“, казва инж. Стоян Николов.

На 8 май, веднага след края на великденските празници, ремонтите на АМ „Тракия“ продължават. Точно на 20 км продължава и ремонта на мостовото съоръжение, но в посока столицата.

Планирани са още два ремонта на „Тракия“ в района на Стара Загора и Бургас.