Следобед облачността в страната ще се увеличи, но валежи не се очакват.

Вятърът ще е слаб от изток- североизток, в Дунавската равнина и Източна България- временно умерен.Температурите няма да бъдат много по-различни от вчерашните- между 10 и 15 градуса, в София около 11.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от югоизток, а по най-високите върхове на Рила и Пирин- от север. Максималната температура на височина 1200 метра- около 6 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

През нощта облачността над цялата страна ще се увеличи и утре ще бъде предимно значителна. Ще започнат превалявания, преди обяд на повече места в западната, а по-късно през деня и в отделни райони в източната половина на страната. До вечерта преваляванията ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. В четвъртък облачността ще е предимно значителна. На места в източните райони все още ще има превалявания. Температурите ще се повишат с 3-4 градуса. В петък и в събота отново на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, но ще бъде с още градус-два по-топло. В неделя ще е без валежи и облачността ще намалява.