Проблемът с опашките от тирове по границата с Турция вече е решен, отчетоха от МВР. В същото време на „Капитан Андреево“ вече има инсталирани 14 термокамери, но те не се използват.

Снимка: btvnovinite.bg

Тази събота буферният паркингът е почти празен. Тук шофьорите престояват по няколко часа, но въпреки това някои вече негодуват.

Препълнен с тирове  на карантинирани шофьори, обаче, е паркинг на 5 километра от границата.

„Не ни пускат в Турция. Трябва да изкараме карантина, не ни пускат, границата е затворена. Живеем тук  под небето“, разказва украинският шофьор Борис Петренко.

Но според МВР важното е, че опашките по границата са изчистени, а след тях и пунктът е почистен. От полицията сега отчитат  като голям проблем тировете, изоставени на пътя от шофьорите.

Снимка: btvnovinite.bg

„Като го уточним кой е влязъл в страната и кой е оставил камиона тука, има  механизъм, по който да бъде издирен и да носи  административно-наказателна  отговорност“, заяви обаче комисар Ангел Цанков, директор на ОД на МВР-Хасково.

Снимка: btvnovinite.bg

А  самия пункт вече е оборудван с  14 термокамери. На  монитор  се  отчита температурата на всеки , който влиза през Капитан Андреево  у нас. Към  момента обаче няма служители от РЗИ, които да мерят температурата по този начин.

Снимка: btvnovinite.bg

„Още от тази вечер се опитваме да направим втори човек , който ще наблюдава камерите , но за всеки случай ние ще имаме и човек, който ще стои до тировете и ще осъществява контрола с безконтактен термометър“, казва д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ- Хасково

По сметки на РЗИ оборудването с термокамери  на „Капитан Андреево“ и „Капитан Петко войвода“ струва  над 120 хиляди лева.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 627 34 159 1 390
Света 6 789 373 96 679 396 191 3 304 570
Заразени* Нови Починали
България 2 627 34 159
Света 6 789 373 96 679 396 191
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer