Една история обедини и развълнува всички българи – изчезването на 12-годишния Сашко от Перник. 9 дни и 8 нощи момчето беше в неизвестност, само в гората. Без храна, без вода. И оцеля, за да посрещне празниците у дома, с най-близките си, и да прегърне спасителите си.

Сашко изчезва от погледа на баща си на 11 ноември следобед. След час гората над Перник и центърът на града гъмжат от хора – полицаи, доброволци, планински спасители, аварийни екипи.

Детето се търси по земя, вода и въздух, но от Александър няма и следа. Бащата обяви дори парична награда. Полицията и хилядите доброволци не спират. Сред тях е и Веселин, когото засичаме на терен още в първите часове след изчезването на детето.

След 9 дни и 8 нощи, точно в 14:27 минути на 19 ноември Сашко е открит. Негов спасител е именно Веселин. 19 ноември се превръща в празник в Перник. Спасеният Сашко е откаран в Пирогов.

Няколко дни са нужни на Сашко да се възстанови напълно и да се прибере у дома. Така идва ред и на благодарностите. С вълнуващи срещи с всеки, който е пренебрегнал себе си и близките си, за да е в гората и да го търси. Първата е със спасителите – Веско и Милко. На момчетата от клуба по делта и парапланеризъм на Перник Сашко и татко му поднасят нова термокамера, за да са още по-добре оборудвани в планината. Детето също получава подарък.

На кмета на Перник момчето поднася една от своите картини.

Сега малкият Сашко е големият герой на Перник.

Разследването показва, че 12-годишният Александър е постигнал немислимото - оцелял е сам в гората. Без храна. Без вода. Без подслон. И вече е добре. Животът му продължава в обичайния ритъм - ходи на училище, има нови приятели и е близо до семейството си.