Нов сблъсък в СОС: Този път заради тежкия трафик в столицата

Извънредната сесия не се състоя заради липсата на кворум, но общинарите влязоха в задочен спор

Габриела Керемедчийска Габриела Керемедчийска

Публикувано в  11:31 ч. 17.10.2024 г.
 

Тежкият трафик в столицата е в основата на поредния скандал в Столичния общински съвет (СОС).

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради задръстванията в София. То обаче се провали, тъй ката не беше събран кворум.

„Днешното извънредно заседание на СОС не предлага решения. То има изцяло предизборен характер. Трябва да се научат партийните формации, че предизборните кампании са затова – да покажат на избирателите как могат да решават проблеми“, заяви общинският съветник Ваня Григорова, която отказа да участва в сесията на местния парламент.

Според нея именно затова с един месец закъснение е подписано споразумението между столичния кмет Васил Терзиев и синдикатите за бонусната система в градския транспорт. Припомняме, че Терзиев обяви преди няколко дни, че бонусната система влиза в сила от 1 ноември.

„Ремонтите блокираха целия град. С тези клишета за „ремонт на ремонта“ стигнаха до там, че гражданите да ги молят и да ги призовават нищо да не ремонтират. Защото после не могат да го отремонтират“, посочи Ваня Тагарева от ГЕРБ.

„Тези дни се събуждам с една голяма дилема – какво точно е островното обвинение към нас. Имало ремонти и затова имало задръстване. После – нямало ремонти. Е, къде е истината? Ще уважа колегите и ще вляза в залата, но не разбирам, както искат – явно изборите налагаха да седнем в зала и да заседаваме извънредно. Истината е, че задръствания има от години“, отговори ѝ кметът Васил Терзиев.

 

От „Синя София“ също категорично отказаха да участват в извънредното заседание, определяйки го като „фарс“.

„Консултирахме се със специалисти – психиатри, които дадоха много точна диагноза. Псевдо логика, фантастика или митомания – това е психиатричната диагноза на патологичните лъжци от ГЕРБ“, коментира темата и Борис Бонев.

Общинските съветници от ГЕРБ обаче са категорични, че през последните месеци проблемът с трафика в столицата се е задълбочил заради лошото управление на града.

„Ситуацията с трафика в София е много тежка. Проблемът е изкуствено създаден – от безотговорното отношение към града. Лошото планиране на строежите и ремонтите“, каза по-рано през деня в интервю за предаването „Тази сутрин“ общинският съветник Мирослав Боршош.

Той даде пример с ремонтите на ул. „Опълченска“ и на детелината на бул. „България“, които определи като „пълно безобразие“. Прогнозата на общинския съветник от ГЕРБ-СДС е, че детелината на бул. „България“ ще бъде отворена за движение заради наближаващите избори, без да е оправена.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK