И на тези парламентарни избори лидерските битки бяха в цялата страна. 

Асен Василев от "Продължаваме промяната" поведе листата на партията в 23-ти МИР в столицата.  Василев се изправи срещу листата на ГЕРБ-СДС, начело на която е Румен Христов, съответно с 28,63% и 21,72%. 

Снимка: btvnovinite.bg

На трето място в този район в София се нареждат кандидатите на "Демократична България", водени от Надежда Йорданова. Резултатът е 19,64 процента.

ДПС са изявен лидер в Кърджали. Листата в района оглавява лидерът на партията Мустафа Карадайъ, с резултат - 71,18 процента. 

Втората позиция в района е за ГЕРБ-СДС, чиято листа води Цвета Караянчева. Гласовете ѝ обаче са 9,6 на сто. 

Бойко Борисов срещу Никола Минчев в Пловдив-град. Оспорвана битка и разлика от по-малко от 400 гласа. Резултатите за листите на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната" са съответно 26,22 процента и 25,92 на сто.

Борисов водеше листата на партията и в 25-ти МИР в София, където ГЕРБ също стана първи.

По-рано днес обаче лидерът на ГЕРБ заяви, "че не иска да е депутат".

Във Варна първото място също е за ГЕРБ-СДС. Листата в Морската столица води Даниел Митов. "Продължаваме промяната" заложи на Даниел Лорер. Процентите на двете кандидатски листи - 30,72 срещу 21,48 процента.

Третото място във Варна е за "Възраждане" и Костадин Костадинов, които събират 13,24 на сто от гласовете.

В Благоевград, където Корнелия Нинова оглави листата на БСП, партията е на четвърто място с 10,65 на сто.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди това е "Продължаваме промяната" - водена от Андрей Гюров с 15,67 процента. Второто място е за ДПС - листата в този район води Делян Пеевски. Резултатът за движението е 18,71 процента.

Победител в Благоевград е ГЕРБ-СДС, като водач на листата е Росен Желязков с 30,73 процента. 

Важно е да отбележим, че все пак на някои места са възможни размествания в листите на партиите при силен преференциален вот.