Поглед към лидерските битки в парламентарния вот. В София на първо място и в трите многомандатни избирателни района е новата формация "Продължаваме промяната". В най-големия - 25-и МИР водачът Христо Петров - Ицо Хазарта, се изправи и победи Бойко Борисов, Елисавета Белобрадова и Корнелия Нинова.

И още един напрегнат политически сблъсък - във Велико Търново имаше остра кампания между „Демократична България“, чиято листа води Христо Иванов, и ДПС с водач Делян Пеевски.

За ДПС са гласували 8,66 процента, а дясното обединение събира към момента под 5 на сто.

Ето как се променя и политическата карта на България:

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев е първа сила в цели 12 области при обработени 93 процента от протоколите.

„Продължаваме промяната“ печели вота в повечето области, където на 11-и юли първи бяха "Има такъв народ". Печели и на места, където ГЕРБ-СДС са били първи. Партията на Бойко Борисов печели вота в 11 области. ДПС е първа по резултат в 5 региона.

В чужбина обаче картината е различна. 

С почти 40 на сто първи са от ДПС. При обработени 97,34 процента от протоколите това са над 82 хиляди гласа. Голяма част от тях - от секциите в южната ни съседка Турция.

"Продължаваме промяната" е втора сила зад граница - с 22,15 на сто. "Има такъв народ" са трети. ГЕРБ-СДС събират 8 на сто. „Демократична България“ са малко под тях. За „Възраждане“ в чужбина са гласували 6,18 процента.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!