"Продължаваме промяната" ще издигне Кирил Петков за премиер. Малко след обявяването на резултатите Кирил Петков и Асен Василев дадоха първата си пресконференция под звездите.

Формацията все още няма офис, затова първото интервю се случи в автобуса, с който обикаляха страната по време на кампанията. Целта им е коалиционно правителство.

„Нито една от коалиционните партии не трябва да има самосъзнанието, че може нещо да направи сама“, заяви Кирил Петков.

Засега е ясно, че кандидатът за премиер ще бъде Кирил Петков, а за министър на финансите - Асен Василев. Двамата искат всички постовете в бъдещия кабинет да бъдат избрани след диалог с останалите партии.

„Начинът, по който ние си представяме нещата, е всеки от коалиционните партньори да предложи за всяка от позициите най-добрият кандидат и заедно да решим кой е най-добрият за България“.

От ГЕРБ заявиха, че са готови за опозиция.

„Възторгът, в който изпадат колеги от класирането си, моят прочит е друг. Народът изгони мутрите от парламента, вместо да идат, те си тръгват. Това, че влиза „Възраждане“ също трябва да говори много. Истински съжалявам колегите Иванов и Атанасов - тамън се засилят да стане нещо и дойде някой и ги превари“, каза Бойко Борисов.

Движението за права и свободи изрази готовност за разговори в новия парламент.

„Аз мисля, че нашето поведение е ясно още от самото начало: и по време на кампанията и сега ние заявявахме, че можем еднакво да говорим с всички парламентарно представени партии и коалиции“, отбеляза Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

БСП ще коментира окончателните резултати  след преброяването на вота от чужбина.

"Трудното започва от утре. Очевидно и "Възраждане" влизат, според временните резултати, което прави парламента много фрагментиран и изисква от всички ни още по-голяма мъдрост", заяви Корнелия Нинова.

В изборната нощ лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира резултатите от вота по телевизия 7/8-ми.

„Ако можех с машина на времето да върна времето назад, пак щях да постъпя по същия начин, без да влизам в договорки и да се поддавам на натиск. Това ще направя и сега. Няма да престъпя моите думи", категоричен беше Слави Трифонов.

Резултатите на „Демократична България“ са лоши, каза Христо Иванов. Партията въпреки това влиза в парламента и ще отстоява дневния ред, за който се бори.

„Можем да налагаме съдебна реформа, реформа на регулаторите в енергетиката, модернизацията на българската администрация“, отбеляза Христо Иванов.

Националистическата партия "Възраждане" няма да подкрепи правителство, което да не премахне всички мерки срещу коронавируса.

"Изправи се БГ! Ние идваме не успяха да прескочат 4-процентната бариера.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!