Нашият резултат очевидно не е добър. Това заяви в изборното студио на bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Според първите социологически резултати коалицията е на шесто място. 

По думите му въпреки резултата, политическата сила влиза в Народното събрание и ще отстоява дневния ред, за който са се борили. 

„Можем да налагаме съдебна реформа, реформа на регулаторите в енергетиката, модернизацията на българската администрация. Независимо от неудовлетворителния резултат, аз очаквам в следващия парламент „Демократична България“ да е в състояние да налага дневния ред“, допълни Иванов. 

Той коментира, че ниският резултат се дължи на променената ситуация в сравнение с изборите през юли. Както и появата на нов играч – „Продължаваме промяната“.

„Дали сме под 8% или над – ще видим. Явно колегите от „Продължаваме промяната“, с новата си енергия  привлякоха внимание“, каза Иванов. 

Според него е възможно да има управление „на промяната“ – без ГЕРБ и ДПС. Относно балотажа за президентския вот престои „Демократична България“ да вземе решение кого да подкрепи – Румен Радев или Анастас Герджиков. 

Иванов коментира, че не вижда пречка да се обединят парламентарните групи на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.