Ние сме заявявали неведнъж, че можем да говорим еднакво с всички парламентарно представени партии и коалиции.

Това заяви в отговор на въпрос на bTV лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ.

"Нашето поведение е ясно от самото начало - в 45-ото Народно събрание бяхме заявили, че отчитаме вота на избирателя като желание на промяна и ако новите партии предложат правителство, ние ще го подкрепим без да участваме в преговори, разговори и правителство. В 46-ото НС имахме едно условие - възстановяване на демокрацията и държавността в страната. За 47-ото това условие категорично важи, но нека да видим окончателните резултати. Ние можем да говорим еднакво с всички", обясни той.

Карадайъ благодари на всички партийни структури и симпатизантите на ДПС, които, по думите му, са устояли на "всякакви репресии" на тези избори.

Снимка: bTV

"Едно е факт - тези избори отчитат най-ниската избирателна активност от демократичните промени насам и то при задължително гласуване, съгласно Изборния кодекс. Тепърва предстои анализ на какво се дължи това", каза още той.

Лидерът на ДПС коментира, че резултатът на партията е малко по-добър от този на изборите през април и юли тази година, като отчете и по-голямата избирателна активност в Турция, но отново заяви, че по-съществен анализ ще бъде направен след обявяването на окончателните резултати от вота.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!