Президентът проведе срещи с първите три партии в новия парламент. Пред всички Радев изрази тревога от рекордни ниската избирателна активност на 9 юни.

Две седмици по-късно няма яснота възможно ли е сформирането на мнозинство за редовно правителство.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред президента, че не е оптимист, а ДПС призоваха Радев да бъде медиатор в намирането изход от кризата.

ПП-ДБ пък използваха срещата с Радев за да се поинтересуват от работата на службите и това има ли заплаха срещу Бойко Борисов.

Знаково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде на „Дондуков“ 2 за разговор с президента. Според него правителство може да се случи единствено с първия мандат.

„Няма как да се случи във втория, няма как да се случи в третия. Ще положим още усилия, но вчера чухме ИТН, които казват с първия и втория не може. Това предопределя отиването на избори“, коментира Бойко Борисов.

В президентството групата на ДПС беше представена от тримата зам.-председатели на парламентарната група.

„Ние смятаме че най-логично е да подкрепим победителя. Заявките на последните не могат без първите и вторите. Всичко друго е политическо его“, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

А от ПП-ДБ потвърдиха, че ще бъдат опозиция в рамките на 50-ото Народно събрание.

Третите изразиха тревога какво се случва с бъдещия носител на първия мандат, след като в социалните мрежи бяха публикувани снимки.

„На снайперисти които де намират по оградата на двора на Бойко Борисов. Не зная дали сте информиран, но ако в навечерието на съставянето на правителство има висока степен на заплаха към мандатоносителите, това е изключително важен проблем за държавата“, каза Атанас Атанасов.

Потърсихме, но не открихме коментар от централата на ГЕРБ.

Консултациите в търсене на формула за кабинет продължават утре. С президента срещи ще проведат „Възраждане“ и БСП.

Все още не са обявени датите за „Има такъв народ“ и „Величие“.