Представители на инициативния комитет за издигане на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за президент и вицепрезидент внесоха документи за регистрация в ЦИК за изборите.

Регистрацията направиха председателят на комитета Радомир Чолаков, зам.-председателят проф. Николай Овчаров, както и професорите Амелия Личева и Владимир Атанасов.

"Смятаме, че България заслужава да бъде представяна пред останалия свят от проф. Анастас Герджиков, който да бъде подпомаган в дейността си от жена, достойна като Невяна Митева", обяви Чолаков, цитиран от БТА.

По думите му кампанията на проф. Герджиков и полк. Митева ще бъде конструктивна, делова и те няма да атакуват по никакъв начин останалите кандидати.

"Разноските до момента ги поема инициативният комитет, залата вчера съм я платил аз", уточни Радомир Чолаков, който беше депутат от ГЕРБ 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Номерът, под който се регистрира инициативният комитет на Герджиков, е седем. Проф. Овчаров коментира, че седем е вълшебно и магическо число още от памтивека.