Официално издигат днес професор Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева за президент и вицепрезидент на страната.  

Снимка: Ладислав Цветков

Учредителното събрание на Инициативния комитет по номинацията им е в НДК.

В този инициативен комитет влизат 67 души - представители на всички сфери на обществения живот в страната.

Сред тях са ректори на осем висши училища, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, бившият министър на образованието и науката и депутат от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев.

Снимка: Ладислав Цветков

Има и представители на образованието, науката и културата.

Проф. Николай Овчаров коментира пред журналисти, че подкрепя кандидатпрезидентската двойка, защото в нея има действащ ректор, защото уважава проф. Анастас Герджиков и смята, че ще може да направи едно умиротворение в обществото.

"Той е добър, ярък представител на дясното, към което и аз смятам, че съм, така че смятам, че това е една много добра кандидатура", допълни проф. Овчаров.

Красимир Вълчев коментира, че амбициите на проф. Анастас Герджиков са да бъде обединител на нацията, от което имаме нужда. "Очевидно политиките на омраза, на разделение, не дават друг резултат, освен фрагментация на обществото", посочи той. Вълчев каза, че проф. Герджиков е приел подкрепата на ГЕРБ, но решението първоначално да се кандидатира за президент е изцяло негово.

Певицата Милена Славова каза, че подкрепя проф. Герджиков, защото смята, че България има нужда от човек, доказал себе си в сферата на културата години наред, ерудиран и образован.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!