Георги Семерджиев беше изведен тази вечер от жилището, в което беше задържан по-рано днес. Той беше обявен за издирване и задържан за тежката катастрофа в София снощи, при която загинаха две момичета на 22 и 26 години.

Предполага се, че първо ще бъде закаран в болница за преглед, защото също има наранявания по тялото, след което ще бъде задържан, но не е ясно за колко време.

bTV разполага с кадри, на които се вижда ударът между колата, преминала на червен светофар, и такси. След това автомобилът се блъска в асансьор в района на метростанция "Европейски съюз" и се разцепва.

Двете жени са пометени на тротоара и загиват на място, а шофьорът и спътничката му бягат в неизвестна посока.

Почти 14 часа по-късно мъжът беше арестуван от полицията и отряд "Кобра" в жилище в кв. „Лозенец“, в което няма официална регистрация. 

Тази вечер на мястото на местопроизшествието започна протест на граждани, организирани в социалните мрежи. С цветя и минута мълчание те почетоха паметта на загиналите.

По-рано имаше и протест на таксиметрови шофьори, които изразиха солидарност към своя колега, който пострада при инцидента. 

Кой Георги Семерджиев?

Той е на 35 години, бивш футболист, осъждан е. Освободен е, след като е излежал своята присъда. Шофирал е автомобил с германски номера, а книжката му е отнета. В автомобила разследващите са открили две сини лампи и една стоп палка.

Той има над 50 нарушения, информираха за bTV от полицията.

Излежал е присъда „задържане“ за разпространение на наркотици. Днес е трябвало да се яви в съда, защото е подсъдим за нанесена телесна повреда.

Хронология на тежката катастрофа 

Автомобилът пресича кръстовището на бул. „Черни връх“ на червено, блъска се в такси и помита оградата и пешеходците зад нея.

От удара автомобилът се разчленява на две. Шофьорът му бяга. Казва се Георги Семерджиев и има зад гърба си 50 нарушения на пътя.

Избягалият беше обявен за издирване. Малко след 13 ч. беше задържан от отряд „Кобра“. Укривал се е в жилище в кв. „Лозенец“, където няма официална регистрация. Ще му бъде направен тест за наркотици. 

Следователите казаха, че при задържането мъжът е бил в неадекватно състояние. Полицията и прокуратурата изясняват дали е имало трети човек в автомобила, управляван от Семерджиев.

По-късно вътрешният министър Бойко Рашков уточни, че вече е ясно и коя е спътничката на Семерджиев.

Пътни експерти обясниха, че скоростта на автомобила е била много висока, а спирачен път на практика няма.

В деня на катастрофата Семерджиев е извършил още едно нарушение.