Малко преди 17 ч. таксита блокираха столичния булевард „Черни Връх“ на мястото, където снощи се е случила тежката катастрофа, отнела живота на 2 млади момичета. При инцидента пострада и таксиметров шофьор. Исканията им са за законови промени и по-строг контрол на пътя. Те се заканиха на още протести, ако не бъдат взети адекватни мерки.

„Да подкрепим колегата и един път завинаги да спрат тези безобразия по улиците. Повечето колеги мислим, че и този господин снощи ще се измъкна, както и този, който затри Милен Цветков. Стига с тези наркотици и безобразия по улиците“, каза таксиметровият шофьор Георги Яшов.

По думите му двете момичета са обезглавени, а таксиметровият шофьор е жив, но с наранявания.

В 19 ч. днес и десетки граждани се събраха спонтанно на кръстовището, където стана тежката катастрофа, за да изразят гражданската си позиция.

Те поставиха цветя в памет на двете загинали момичета на 22 и 26 години и ги почетоха с минута мълчание.

Припомняме ви, че малко след 23 ч. снощи автомобилът, управляван от бившия футболист Георги Семерджиев, минава на червен светофар, блъска такси и се удря в асансьора на метростанцията на бул. "Черни връх".

От самия удар автомобилът се разцепва на две - едната половина минава през оградата и на пешеходната зона помита чакащите момичета на тротоара, обясниха от полицията.

Семерджиев има повече от 50 нарушения на пътя. Бившият футболист е с богато криминално минало, излежал е присъда, задържан е за разпространение на наркотици. Днес е трябвало да се яви на поредно заседание в съда, защото е подсъдим за нанесена телесна повреда.

Бил е арестуван през 2010 г. по сигнали за уредени футболни мачове и „черно тото“.

Малко след 13 ч. днес Семерджиев беше задържан в квартал "Лозенец", в района на хотел "Маринела", близо до мястото на катастрофата. 

При задържането в него са намерени отличителни полицейски знаци – два броя сини лампи и стоп палка.