МВР разпространи кадри от задържането на бившия футболист Георги Семерджиев. Той беше обявен за издирване във връзка с тежката катастрофа снощи в София, при която загинаха две млади жени - на 22 и 26 г.

Малко след 13 ч. днес Семерджиев беше задържан в квартал "Лозенец", в района на хотел "Маринела", близо до мястото на катастрофата.

При задържането в него са намерени отличителни полицейски знаци – два броя сини лампи и стоп палка.

Малко след 23 ч. снощи автомобилът, управляван от бившия футболист Георги Семерджиев, минава на червен светофар, блъска такси и се удря в асансьора на метростанцията на бул. "Черни връх".

От самия удар автомобилът се разцепва на две - едната половина минава през оградата и на пешеходната зона помита чакащите момичета на тротоара, обясниха от полицията.

bTV разполага със запис от охранителни камери, на който се вижда момента на удара от тежкия инцидент в София, при който загинаха две жени на 22 и 26 години.

По думите на Бойко Рашко вече е установена и спътничката на Георги Семерджиев. Двамата снощи са напуснали мястото на катастрофата и са се укрили.

Семерджиев има повече от 50 нарушения на пътя. Името му е известно на органите на реда.

Бившият футболист е с богато криминално минало, излежал е присъда, задържан е за разпространение на наркотици. Днес е трябвало да се яви на поредно заседание в съда, защото е подсъдим за нанесена телесна повреда.