Вероятно след тежката катастрофа в София снощи, при която загинаха две млади жени, шофьорът Георги Семерджиев е употребил наркотични вещества отново. Кръвните тестове ще докажат или отхвърлят това съмнение, научи bTV от свои източници.

Само 3 дни преди катастрофата бившият футболист заредил гориво на 20-ти км АМ „Тракия“ и избягал без да плати.

През 2013 г. и 2014 г. са образувани досъдебни производства срещу него за шофиране без книжка, но прокуратурата ги е прекратила.

Семерджиев има повече от 50 нарушения на пътя. Бившият футболист е с богато криминално минало, излежал е присъда, задържан е за разпространение на наркотици. Днес е трябвало да се яви на поредно заседание в съда, защото е подсъдим за нанесена телесна повреда.

Малко след 13 ч. днес Семерджиев беше задържан в квартал "Лозенец", в района на хотел "Маринела", близо до мястото на катастрофата.

При задържането в него са намерени отличителни полицейски знаци – два броя сини лампи и стоп палка.

Малко след 23 ч. снощи автомобилът, управляван от бившия футболист Георги Семерджиев, минава на червен светофар, блъска такси и се удря в асансьора на метростанцията на бул. "Черни връх".

От самия удар автомобилът се разцепва на две - едната половина минава през оградата и на пешеходната зона помита чакащите момичета на тротоара, обясниха от полицията.

bTV разполага със запис от охранителни камери, на който се вижда момента на удара от тежкия инцидент в София, при който загинаха две жени на 22 и 26 години.

По думите на Бойко Рашко вече е установена и спътничката на Георги Семерджиев. Двамата снощи са напуснали мястото на катастрофата и са се укрили.