В сряда, 28 септември, от 19:40 ч. до 21 ч. в ефира на bTV ще се проведе заключителен политически дебат с водещ Мария Цънцарова. Дни преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври представители на шест от парламентарно представените партии влизат в дискусия по най-важните теми и проблеми.

Участници в дебата ще бъдат Деница Сачева от коалиция ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“, Христо Проданов от „БСП за България“, Деян Николов от „Възраждане“, Мартин Димитров от „Демократична България“ и Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

Според регламента дебатът ще се проведе в три тематични кръга – политическа, енергийна и икономическа криза, „Кръстосан огън“, по време на който участниците си задават въпроси по предварително изтеглен ред, и за финал заключителните политически послания в рамките на 30 секунди.

Поканата бе отправена към всички парламентарно представени партии в 47 НС, с възможност да представят своите идеи, послания, решения и аргументи на широката аудитория.