155 см и 45 кг. Това са габаритите на един от най-безкомпромисните съперници, който може да срещнете. В ефир!

В тези 155 см и 45 кг жива сила се побира перфектно нежната стихия на bTV Media Group, изворът на най-безкомпромисните въпроси, острието без милост, което ще ви повали с обезоръжаваща усмивка – Мария Цънцарова.

Мaрия Цънцарова може да бъде открита и в залата за бойни спортове

Как тази телевизионна фурия поддържа форма физически и психически?

Замисляли ли сте се колко е трудно да бъдеш в обувките ѝ? Бихте ли издържали да сте на мястото на човек, който няма регламентирано работно време, който никога не спи, който винаги е длъжен да бъде точен, коректен, адекватен?

Ако не сте, даваме ви повод да го направите, докато текат безмилостно последните дни и часове от седмицата, в която на българите им предстоят парламентарни избори. Тази неделя, точно в 6:00 часа сутринта, ще бъде поставено началото на изборния ден.

Но и на работния на Мария.

Ден, който за нея и за колегите ѝ ще прерасне в нощ, защото в ефира на bTV, както и онлайн на сайта btvnovinite.bg предстои безкраен маратон от предавания на живо.

За него, Мария Цънцарова се готви старателно.

Не само пред екрана в чисто новия нюрзрум на bTV, не само на оперативките с продуцентите на ефира. Но и в залата по бокс. Защото именно там, преди няколко месеца, тя открива своето място и своето нещо.

„Ходех на кондиционни тренировки, но един ден, треньорът ми (Крум Петров от академия „Антон Петров“ – б.а.) ме погледна и отсече: ти си само за бокс! Реших да опитам и така започна всичко“, признава едно от знаковите лица на телевизионния ефир у нас докато се подготвя за поредната си сесия с ръкавици на ринга.

Не я ли смущава факта, че изглежда твърде чуплива и крехка, докато е заобиколена от канара мускули, в зала, пълна с мъже?

Отговорът идва без думи, само със снизходителна усмивка.

Какво й дава боксът?

Боксът ми помага да кажа на света всичко това, което имам да му кажа, а не мога да го изрека в ефир. Зарежда ме, тонизира ме, кара ме да се чувствам жива“, казва Мария, за която седмица без тренировки, не се брои.

Така и днес, в сряда.

Остават ѝ броени часове до последния, до финалния дебат, до кулминацията в ефир, който отново е върху нейните плещи и който зависи от нейния остър ум и хладнокръвие.

Показахме ви Мария Цънцарова в една различна светлина. По спортен екип, с намотани бинтове върху ръцете. С боксови ръкавици. И в залата за бойни спортове, където най-малко би ви хрумнало, че може да я срещнете.

А тази вечер, точно в 19:30 часа, пряко по bTV, ще я видите и на другата арена – политическата. Ще ви очаква и ще бъде готова. Като боец преди най-важната му битка: с ум като бръснач.

Снимки: Миряна Мирочник

И без емоции.

Но с онази усмивка, която ще ви обезоръжи преди да сте се усетили.