От 6 март, неделя, bTV стартира нов телевизионен формат - „Защо, господин министър?“. Водещ на предаването ще бъде журналистът Мария Цънцарова, която в края на всяка седмица ще разговаря открито с министър от кабинета и ще задава най-важните въпроси по горещите теми от седмицата.

„Предизвикателството пред мен и екипа ми е да бъдем достатъчно полезни в разговорите си на нашите зрители, защото всички ние се намираме в много трудна ситуация“, каза в „Тази сутрин“ Мария Цънцарова.

„В момента медиите носим още по-голяма отговорност – да отсеем вярното от невярното. Ако в Украйна се води война, в компютъра и в телефона на всеки един от нас се случва същото. Сега е моментът, в който всички ние трябва да държим институциите и хората, които наистина казват какво ще ни се случи, под още по-взискателен контрол. Журналистите можем да го направим през въпросите си“, каза Цънцарова.

„Нашето желание и огромна задача е да стигнем до точния човек, до точния представител на кабинета, от когото да поискаме отговорите, които не сме успели да получим през седмицата“, допълни тя.

Мария Цънцарова не издаде кой ще бъде първият ѝ гост, но обеща на зрителите, че той ще бъде човек, на когото могат да бъдат зададени всички важни въпроси в този момент.

„И действително от отговорите му зависят много неща“, допълни тя.

"Защо, г-н министър?" стартира на 6 март в 19:45 часа и ще се излъчва всяка неделя веднага след централната емисия новини.