Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 16 март.

Магистрати са били обект на заплаха, разкри държавното обвинение. Инцидент с бързия влак от Варна за София. А Централната избирателна комисия показа как ще изглеждат бюлетините.

И още... Първи кадри на случилото се между руски изтребители и американски дрон над Черно море.

Какво се случи на 16 март?

Заплахи срещу следователи, прокурори и съдии. Разбита е организирана престъпна група, а в дома на един от обвиняемите е открит списък с имена на магистрати, съобщиха от прокуратурата.

ЦИК показа как ще изглеждат хартиената бюлетина и тази от машините, с които ще гласуваме на 2 април.

Има ли риск за финансовата стабилност на страната ни?

Понякога се питам как въобще е издържал толкова време в гората, каза пред bTV бащата на 12-годишния Александър от Перник.

Българският културен клуб в Скопие е бил нападнат. Инцидентът се е случил снощи, като в него са проникнали неизвестни лица.

Масови проверки на зеленчуковите борси в четири града в страната. Акцията е на полицията и е заради високите цени. 

България се нареди на второ място по регистрирани храни с традиционно специфичен характер в Европейския съюз, след като бе официално вписан и „Суджук Търновски“/„Търновски суджук“, съобщават от Министерство на земеделието.

Пентагонът разпространи видеоклип от инцидента с дрон над Черно море. На кадрите се вижда как руският изтребител лети много близо до американския дрон.

Един човек е загинал, а други двама са ранени, след взрив и пожар в сграда, принадлежаща на Федералната служба за сигурност. Инцидентът е станал в южния град Ростов на Дон, предава Ройтерс.

Триндаде – вулканичен остров на около 1100 километра от брега на Бразилия. Мястото е обект на научни изследвания от години, но наскоро един от екипите открива нещо изключително притеснително – пластмасови камъни.

Испанският парламент прие нов закон, който позволява на всеки над 16-годишна възраст да промени пола си по документи, пише британският „Гардиън“.

Преди 31 години се ражда едно момченце със синдром на Даун. Неговото име е Джеймс Мартин и докторите предупредили родителите му, че може никога да не проговори. Тази година, на рождения си ден, Джеймс спечели „Оскар“ и цял Холивуд му изпя Happy Birthday.

За първи път в зоопаркът в София живеят черни ягуари. Жан и Жак са израснали във Франция и съвсем скоро пристигнаха в София.

Дни преди официалното начало на пролетта ято щъркели избра за почивка нивите край бургаското село Равнец. 

Сред огромната пустиня на Оман, до соларна електроцентрала, наскоро се появи гигантска рисунка на малко дете, което пали електрическа крушка. 

Вижте вчерашния ден накратко тук.