Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 17 май.

Батерия на нова електрическа тротинетка се взриви и предизвика пожар в дома на музиканта Цветан Недялков.

На този фон прокурорите във ВСС разгледаха искането за наказание срещу главния прокурор Иван Гешев.

И още - нови правила за влизане в Турция.

Какво още се случи на 17 май?

Батерия на тротинетка се взриви и предизвика пожар. По чудо не пострадаха китаристът Цветан Недялков и сина му, в чийто дом стана опасният инцидент. 

СГП започна проверка срещу главния прокурор Иван Гешев за престъпления от общ характер. Сигналът за проверката беше подаден от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

Българското консулство в Истанбул публикува нови правила за влизане и пътуване в Турция. 

Порой и наводнение в Правец. Обилен дъжд превърна улиците в реки от кал. Зрители изпратиха кадри в платформата ни „Аз, репортерът“. 

Със затоплянето на времето зачестиха случаите на мечки, засечени сред хората и близо до къщите им. В село Антон решиха да приготвят маса на мечката, с която да я нагостяват, за да не яде от кошерите.

След Хърватия поройни дъждове предизвикаха тежки наводнения и в Северна Италия. Бедствието наложи евакуацията на хиляди хора от засегнатите райони.

Замърсяването с пластмаса може да бъде намалено с 80% до 2040 г., ако държавите и компаниите направят промени в политиката и пазар, заявиха от Програмата на ООН за околната среда.

Нова фаза в разследването за изчезването преди 40 години на Емануела Орланди. Прокуратурата на Рим съобщи, че е получила от Ватикана нови документи по разследването.

Американската система за противоракетна отбрана "Пейтриът" вероятно е пострадала при последните руски удари над Киев, но не е била унищожена. Това обявиха официални представители на Съединените щати, пожелали анонимност.

Парижкият апелативен съд потвърди присъдата от три години затвор на бившия френски президент Никола Саркози. Той загуби обжалването на присъдата си от 2021 г. за корупция и търговия с влияние.

Детайлно 3D сканиране на най-известния потънал кораб в света – „Титаник“, показва плавателния съд както никога досега. „Все едно водата от океана е източена“ гласи статията на Би Би Си.

В Алабама има алигатори, но колко от тях се радват на припек на плажа? Този въпрос задава Асошиейтед прес.

Мъж, който напуска училище и все още не може да пише, стана предприемач. Наскоро той дори си закупува Lamborghini за около 375 000 паунда. 

Изкуствените подсладители е осигуряват полза за намаляване на телесните мазнини при възрастните и децата. Заместителите на захарта дори са вредни за здравето в дългосрочен план, съобщават от СЗО.

Вижте вчерашния ден накратко тук.