Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 22 ноември 2022 г.

Продължава сагата с Илон Мъск и дали ще посети България. Бившите политически партньори заговориха за правителство на малцинството, макар да не е най-добрата идея. В Турция имаше силно земетресение, което се е усетило и у нас, а настъпващата зима плаши жителите на Украйна.

Белоградчик тръпне в очакване дали Илон Мъск ще инвестира в Северозапада. В Туитър заваляха покани към собственика на „Тесла“, социалната мрежа и SpaceX.

Милиардерът има и резервация за ресторант у нас, за която все още не е ясно дали е истинска или не.

Нов ден, нови гонки – този път в Бургас и на АМ „Тракия“. Джип с бежанци катастрофира при преследване с жандармерията и полицейски автомобили.

На магистралата кола с мигранти беше преследвана до района на Драгоман преди успешно да бъде спряна.

Иван Демерджиев обяви, че са внесени предложения за законови промени относно нелегалната миграция, като целта е „МВР да не остава само“ в подобни ситуации.

В същото време Георги Семерджиев получи пет обвинения заради катастрофата на бул. „Черни връх“.

В политически аспект, за първи път се прокрадна идеята за „правителство на малцинството“ между бившите партньори от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Все пак признаха, че това не е най-добрата идея.

Настъпващата зима вече плаши жителите на Украйна. Според кмета на Киев Виталий Кличко това ще бъде най-лошата зима след Втората световна война.

Отново в Украйна – сирени за въздушна тревога и експлозии в столицата Киев. Заради ракетната атака е спряно водоснабдяването на града.

В Турция – силно земетресение, което беше усетено и у нас. Съобщава се за разрушения и пострадали хора.

Рекордни температури, бушуващи пожари, опустошителни наводнения и нестихващи земетресения… и 2022 г. бе обгърната от екстремни метеорологични явления. Какво се случи на срещата за климата в Египет?

Три дни след земетресението в Индонезия, малко момче беше извадено от развалините на дома му.

Благодарение на пожарникари в Рудозем, кенийското село Буабуи ще се радва на чиста питейна вода. Огнеборците събрали пари за изграждането на кладенец там.

Поговорихме с фотографа, заснел любимите на Мъск Белоградчишки скали.

А софийската Витошка попадна в необичайна класация – за най-скъпите търговски улици в Европа.

Има и нов епизод на „Жените на България“.

Вчерашния ден накратко можете да видите тук.