Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 7 февруари.

Хиляди жертви, стотици под отломките, помощ от цял свят, разкази за ужаса и спасението. Специалните пратеници на bTV предават от най-засегнатите райони в Турция. Вълна от съпричастност у нас - дарения и доброволци в помощ на пострадалите от опустошителните трусове.

Спешна среща заради цените на храните. Какви ще са мерките срещу инфлацията?

И още... Отново липсващо лекарство - стотици хора с диабет продължават да не намират в аптеките медикамента "Оземпик".

Какво се случи на 7 февруари?

Специалните пратеници на bTV – репортерът Бесте Сабри и операторът Огнян Кръстев, са в епицентъра на трагедията в Турция. Не спира да расте броят на жертвите на мощното земетресение. 

Наш сънародник с двойно гражданство все още е в неизвестност в Турция. 

Държавата с мерки срещу инфлацията. Премиерът събра на среща ресорните министри и представители на агенции. 

Четирима души са задържани за нападението срещу Македонския културен клуб в Благоевград. Това научи bTV от свои източници.

Пореден сигнал до bTV за липсващи лекарства. Стотици хора с диабет продължават да не намират медикамента "Оземпик". Екипът ни установи, че въпреки липсата лекарството е извадено от списъка, който забранява износа му.

Съмнение за насилие над животни. За това сигнализираха природозащитници от Перник. От началото на годината досега имат няколко случая на осакатени кучета, след като са били връзвани за релсите и прегазени от движещи се влакове.

Братът на изчезналия Емил Боев пусна емоционално видео във Фейсбук, на което заедно със своята майка призовават хората да им помогнат. Семейството предлага награда от 100 хиляди лева за този, който им помогне да намерят Емил. Мартин Боев допуска, че брат му е отвлечен.

Бебета и деца са спасени след часове под руините в Турция след разрушителното земетресение, станало вчера. 

Повече от 5000 души бяха погребани под рухналите сгради вследствие на земетресението, което разтърси Югоизточна Турция и Сирия в ранните часове на понеделник. Ранените са хиляди, а броят на загиналите се увеличава.

Още един колкото тежък, толкова и трогателен момент след разрушителното земетресение в Турция, отнело хиляди човешки живота и в Сирия. Един от тях е на майка, която ражда под развалините в сирийски град. Тя умира след раждането, но нейното бебе оцелява.

Броят на непрeдизвиканите нападения от акули по света през 2022 г. е бил най-ниският за последните десет години, предаде ДПА, като цитира данни на университета във Флорида.

След гонка полицията в Хюстън, Тексас, задържа мъж, откраднал линейка. Кадри от въздуха показват как линейката се опитва да се изплъзне на полицейските коли.

Голдън ретрийвър, който е седнал до ръката на човек, затрупан по време на земетресението в Турция. Тази снимка обиколи света и стана лице на редица дарителски кампании след опустошителния трус в южната ни съседка и Сирия. Но снимката е фалшива.

Вижте вчерашния ден накратко тук.