Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 26 януари.

Напрежение по време на акция - ГДБОП влязох на грешен адрес в търсене на лихвари във Видинско. Проверка на bTV - липсват животоспасяващи лекарства за бременни жени

Полицай с над 1,6 промила алкохол в кръвта е задържан по време на дежурство.

И още… Айсберг с размерите на Лондон се откъсна от Антарктида.

Какво се случи на 26 януари?

Липсват животоспасяващи лекарства за бременни жени. В bTV Новините получихме сигнали от пациенти, които не намират в аптеките нискомолекулни хепарини, от които се нуждаят по време на бременност и след раждане.

„Такива грешки се случват“ – с тези думи ГДБОП се извини на семейство през октомври 2020 година, когато „проблем с навигацията“ отвежда баретите в дома им в столичния квартал „Левски“. Такива грешки явно могат да се случат отново.

Президентската република е най-висшата форма на това да има мажоритарен избор, каза на пресконференция Слави Трифонов. 

Пиян полицай беше задържан по време на дежурство в Павел баня, предаде кореспондент на bTV. Униформеният е бил на дежурство в момента на залавянето.

Обявиха частично бедствено положение в селата Каравелово и Богдан. Мярката е с превантивна цел и се въвежда заради повишаване на нивото на водата в коритата на двете реки, които минават през селата.

Предупреждения за опасни снеговалежи. Оранжев е кодът за областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик и Смолян. На прохода „Предела“ вече заваля сняг. 

Айсберг с размерите на Лондон се откъсна от Антарктида. Това съобщи Британската антарктическа служба. Огромният айсберг с размери от 1550 кв. км се е откъснал от шелфовия ледник Брант.

След като Киев си осигури доставки на западни танкове, сега страната ще настоява за изтребители. Това стана ясно от изказване на говорителя на украинския министър на отбраната. Според Юри Сак преимуществото на бойното поле би било за Украйна.

Доналд Тръмп се завръща във Фейсбук и Инстаграм, съобщиха от компанията майка на Марк Зукърбърг – „Мета“. Очаква се профилите му да бъдат активирани в следващите седмици.

Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България заради отстъпката от 0,25 лв. за литър бензин, дизел, метан или пропан-бутан, въведена с цел компенсиране на скъпите горива.

Силни дъждове и опасно време в Гърция. Буря донесе проливни дъждове, градушка и силен вятър в столицата Атина.

Европейският съюз разреши използването на насекоми в храните. Според новия регламент домашните щурци ще могат да се замразяват, сушат или използват на прах.

В нощта на четвъртък (26 януари) срещу петък (27 януари) наскоро открит астероид ще се приближи опасно близо до Земята, съобщават от НАСА.

След 3-годишна пауза най-големият международен фестивал в България „Сурва“ отново ще се проведе в Перник. Очакват се над 10 000 участници от 158 групи от цялата страна, а 15 групи ще са от чужбина.

78-годишна лекарка от Нова Загора пребори конкуренцията и стана втора подгласничка в международния конкурс „Мисис Баба“. Спорт, хубава храна и чаша вино е нейната рецепта за щастлив живот.

Вчерашния ден накратко вижте тук.