Държавата и строителната фирма с ангажимент да се помогне на семействата на загиналите работници на магистрала "Хемус". Разследването на трудовата злополука, при която живота си загубиха двамата мъже, продължава.

Изискванията за безопасност на обекта са били спазени, докладва на премиера Борисов заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Загиналите работници са имали трудови договори, включително и заповед за полагане на извънреден труд във вчерашния ден. Семейства ще бъдат подкрепени от строителя.

Загиналите работници са мъже на 42 и 55-годишна възраст. Паднали са от 15-метрова колона на мостово съоръжение заради поддал кофраж.

Днес двамата бяха погребани в родните си места – Върбица и Врани кон, а близките им скърбяха за загубата.

Загиналите са работили за шуменска фирма, част от консорциум, ангажиран със строежа на аутобана. След инцидента по обектите на фирмата по трасето не се работеше, но по останалите строителството продължи.

Всички изисквания за безопасност са били спазени – докладва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на премиера Бойко Борисов.

"При вчерашния инцидент, Бог да ги прости хората, са били спазени всички норми за безопасност, кофражът не издържа, за съжаление едни от най-добрите кофражисти, според строителя", обясни министър Николай Нанков.

"Вижте там на семейства, погребения, помощ да се даде“, каза премиерът Борисов.

Всичко е гарантирано от строителя, потвърди министър Нанков.

Борисов е бил информиран по време на инспекция на разширяването на Околовръстното шосе на София.

Медии на проверката не присъстваха, а видеозапис от нея е публикуван на Фейсбук профила на Борисов.

Разследването на инцидента на "Хемус" продължава, а премиерът апелира строителните фирми да правят всекидневни инструктажи на работниците си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!