Двама работници загинаха при трудова злополука на новостроящ се участък от АМ „Хемус“, съобщава БНР.

Трагичният инцидент е станал край търговишкото село Буховци около 10:30 ч. Работата на обекта за днес е преустановена.

На строежа край село Буховци се е срутил част от виадукт – бетонна колона с височина около 15 м, от която са паднали двамата работници. Починалите на място (42 г. и 51 г.) са служители на шуменска фирма.

Единият е от омуртагското село Врани Кон, а другият – от град Върбица. Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище. Все още не се ясни причините, довели до срутването на кофража; както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.

Мястото е посетено от директора на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова, от директора на ОД на МВР комисар Николай Ненков и от областния управител Митко Стайков, които също участваха в брифинга.

По думите на Градинарова, фирмата е проверявана от Инспекцията по труда. Починалите имат трудови договори, имат заповед за полагане на извънреден труд за деня. Тепърва ще се изяснява има ли нарушения в технологичните и процедурните правила с оглед на дейностите, които са извършвани в момента на злополуката