Двама работници са починали на място и други двама са с наранявания след инцидент на територията на строящото се национално хранилище за радиоактивни отпадъци в района на АЕЦ "Козлодуй", научи bTV. Информацията по-късно беше потвърдена и официално.

Инцидентът е станал при строително-монтажни работи около 10 ч. тази сутрин. По първоначални данни върху работниците е паднала арматура, която ги е затиснала. Загиналите са на 63 и 41-годишна възраст.

Единият от ранените е по-тежко пострадал.

На място са служители на инспекцията по труда.

 

 

На площадка „Радиана” се изгражда национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци, създадени на територията на България. Хранилището ще бъде разположено в двукилометровата зона с контролиран достъп на АЕЦ „Козлодуй“.

Възложител на обекта е Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, а изпълнител на строителните дейности на площадката е Германо-български консорциум „Национално хранилище за радиоактивни отпадъци“.

От началото на строителството през 2017 г. отговорността по строителния процес е на консорциума, посочиха от ДПРАО в официално съобщение.

Очаквайте подробности!