Премиерът Бойко Борисов инспектира разширяването на Околовръстното на Софияв компанията на финансовия министър Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Борисов възложи патрули на КАТ да следят движението около рисковите участъци и настоя за спазване на всички мерки за сигурност на работниците след вчерашния инцидент на автомагистрала "Хемус".

"Хората са доволни, когато виждат, че строим. Известно време ще трябва да потърпят затрудненото движение заради ремонта, но после трафикът и по Околовръстното, и по "Цариградско шосе" много ще се облекчи. Строителите работят с много добро темпо, като пчелички са. Няколко стотин километра ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения", написа премиерът на страницата си във Фейсбук.

По време на инспекцията, премиерът коментира вчерашната трудова злополука на автомагистрала "Хемус", при която загинаха двама работници.

След инцидента, държавата взима спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната. 

Борисов предупреди и строителите всеки ден да правят инструктажи на работниците.

"Обади се на СДВР и патрулки по цялото трасе на строителството", нареди премиерът на Нанков.

Снимка: Министерски съвет

Борисов припомни, че сред основните обещания, поети към софиянци, са третият лъч на метрото и разширяването на околовръстното. Изчисли, че това струва около милиард. И за да докаже сметките си изпита заместник-министър Нанков по математика.

"Ако е било лесно, да са го направили комунистите, а не да пускат две лентички", отбеляза премиерът.

Снимка: Министерски съвет

По време на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов ми докладва за дейностите по решаването на проблема на Перник с водата.

"Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник както сме обещали. В същото време и язовирът се пълни много добре", посочи министърът.