БСП обсъжда актуалната политическа обстановка и избора на нов предизборен щаб за предсрочните избори на 11 юли. Социалистите смятат, че трябва да има някаква промяна в стратегията с оглед на резултата, който постигнаха на предишните избори на 4 април и промяна в подхода им към избирателите.

Засега не се споменават имена за членовете на щаба.

На влизане представители на партията коментираха и промените, които бяха направени от служебния кабинет в МВР и агенциите към Министерство на финансите.

„Мисля, че това са необходими рокади, защото този модел на управление в България властва по този начин повече от 10 г. Знаете за назначаването на „калинките“ от предишни правителства на ГЕРБ и по какъв начин действа този модел, превръща се в паралелна държава“, каза Филип Попов.

Румен Гечев допълни, че първата работа в първите 15 минути е да се сменят всички политически кабинети и това не подлежи на коментар.

“Хората, които създадоха термина „чистка“ и го въздигнаха в култ, помислете си само какво направиха 2009 г. В момента е повече от смешно да се оплакват от чистки. Това не е чистка, всяка нова администрация има правото да посочи кадрите, с които да работи", посочи Александър Симов.

Според Антон Кутев няма как да променим държавата, ако не променим хората.