Ако трябва обективно да се оценява, малка е вероятността за щастлива развръзка с изчезналия Александър от Перник.Това каза за bTV криминалистът Ботьо Ботев.

„Неадекватните действия на бащата към момента, недооценка на обстановката, недооценка на нещата, са попречили много със загубата на време, за да се вземат конкретни мерки. Ако се е реагирало веднага, е можело да не се стига до тази трагична обстановка“, заяви криминалистът.

По думите му основната версия е свързана със заболяването на детето.

„Най-вероятно се е отклонило, както се е случвало и друг път, и оттук нататък в тази ситуация, като се има предвид, че времето, в което се случва това, е времето, когато започва тъмната част на деня 16 - 16:30, доколкото ми е известно, след час – час и половина е тъмно. Представете си едно дете, колкото и да е смело и да не обмисли някои неща“, допълни Ботьо Ботев.

„Много е важно де се изведат насоките, организацията и мероприятията, които трябва да се провеждат. Когато се касае за дете, особено голяма е отговорността на всички, които работят и се занимават с тази история“, каза той.