Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от това, което се прави в цял свят, да наложи вето. Аз ще извадя депутатите на ГЕРБ от залата и да оставим хората без извънредно положение - да уморим народа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Смолян.

По-рано днес президентът Румен Радев отправи остра критика на антикризисните мерки на управляващите.

Предложих да се удължи извънредното положение, защото сред депутатите вече има болни, били са в една стая, след две седмици можем и да не се събере парламента, коментира още Борисов.

По думите му обаче, ако броят на заразените тръгне надолу, то ще бъде отменено.

Според премиера социалната изолация е единствената досега мярка, прилагана в цял свят, която дава ефект върху разпространението на коронавируса.

За мерките "60/40", с които държавата предлага да подкрепи бизнеса, Борисов отбеляза, че това е вариант одобрен от Европейската комисия и много фирми вече са се записали за нея.

Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и ръководителят на Националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски инспектираха завод за производство на части за индустриални машини и автомобили в Смолян, който вече произвежда защитни маски, очила и шлемове.