„Нека всички посетим българското Черноморие, за да може да насърчим нашия сектор и заедно да се справим с това тежко предизвикателство”. Този призив отправи от парламентарната трибуна министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БГНЕС.

Тя взе участие в дебатите в Народното събрание по мерките, които да продължат да действат у нас след края на извънредното положение. Пред депутатите тя припомни, че от утре хотелите и местата за настаняване започват работа, но при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

„Да се опитаме с малки стъпки да възстановим сектора”, посочи още Ангелкова.

Министърът на туризма коментира още, че предложенията за туристически ваучери за хората на първа линия, както и насърчаването на чартърните полети на авиокомпаниите се прилагат от много държави в Европа и биха дали добър резултат.

Тя даде положителна оценка и на идеята за удължаване на срока до 12 месеца за туроператорите, за да могат да предлагат ваучери или алтернативно пътуване, а едва след това да възстановяват средствата на клиентите си. Ангелкова припомни още, че през настоящия летен сезон ще има и възможност за безплатни или намалени цени с 50% на плажни принадлежности.