Има песни, от които, за малко над 3 минути, на съществото ти, милото, може да му стане толкова благо, че да ти се прииска да размажеш конфитюреното му агрегатно състояние върху препечена филия – хрупкаво и вкусно*! От отражението на тези песни върху теб ти се усмихва едно по-хубаво "Ти".

Такова парче е "Squeeze Me” на Kraak & Smaak. Не е ли?

Песента е от третия албум на холандското трио – "Plastic People", и е с участието на Бен Уестбийч, който по онова време (2008-а) е обещаващ соул изпълнител, а днес вече има 2 албума и през февруари тази година гостува за втори път у нас.

Kraak & Smaak пък се подготвят за щастливия си трети път на гости в България. Оскар, Уим и Марк пристигат за концерт в столичния Sofia Live Club на 13 април. Вокалите за live-а са поверени на таланта на Беренис фон Лиър (Berenice von Leer). Дамата от известно време е част от разширения състав на Kraak & Smaak за участия на живо.

А в базова конфигурация триото си е тройка – споменатите Оскар (Oscar de Jong), Марк (Mark Kneppers) и Уим (Wim Plug). Диджейството по клубовете в Холандия в началото на настоящото хилядолетие събира Марк и Уим, които в един момент осъзнават, че имат идеи и желание да се занимават и с продуцентство, но нито един от двамата няма опит в студиото. Оскар пък е завършил музикално продуциране, свири на кийборд и си търси хора, с които да прави музика. Voilà, господа! Честита съдба...

Съдбата (или онова нейно проявление, в което вярвате) дава началния тласък, а успешната кариера е резултат от талант и потна работа, която се материализира в четири албума и един наум, който предстои да излезе през 2013-а. Вече е факт първият сингъл от новия студиен проект на триото - "The Future is Yours", отново с участието на Бен Уестбийч.

Освен на оригиналните си песни, тримата продуценти дължат фенската любов, на която се радват, и на ремиксите, които създават за други изпълнители, сред които Moby, Jamiroquai, Fedde Le Grand, Sam Sparro и др.

10 години след като се събират, за да са си взаимно полезни, Марк, Уим и Оскар вече отдавна са надскочили първоначалната си идея да бъдат един успешен студиен проект. Концертите им на живо са се доказали във времето, като "място, на което е добре да бъдете, когато имате възможност, за да не ви е яд".

Та, за да не ви е яд: Sofia Live Club, 13 април! Ако не си един от тримата потребители на btvnews.bg, които спечелиха миналата седмица покани в играта на сайта, можеш да се сдобиеш с пропуск срещу пари – точно 10 лева на предварителна продажба и 15 от същата валута на входа в деня на събитието.

*Kraak & Smaak е израз в холандския език, който се превежда "хрупкаво и вкусно".