В понеделник,13 май, облачността над страната ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Отново на много места ще има краткотрайни валежи, не са изключени и гръмотевици.

Ще духа предимно слаб до умерен вятър от изток-североизток, в югоизточните райони, на моменти вятърът ще се усилва и повече. Температурите ще се понижат. Максималните ще бъдат между 15° и 20°, в София – около 16°.

Над планините облачността ще е значителна и ще превалява дъжд, над около 1800 метра – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, а на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд все още на места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-15°. Температурата на морската вода е 15°-16°.

И през следващите дни ще остане хладно за средата на месец май. Облачността ще бъде предимно значителна. Места с краткотрайни валежи ще има предимно в Западна и Централна България.

Снимка: iStock

Очакват се интензивни валежи с гръмотевици към вторник и сряда над Югозападна България. Максималните температури остават без съществена промяна – между 15° и 20°.