В първия ден на месец май, който е почивен за отбелязването на Деня на труда, облачността ще бъде значителна.

На места, предимно в планинските райони, ще има условия за валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, на моменти ще се усилва все още и повече.  

Максималните температури ще бъдат предимно между 17° и 22°, в югозападните райони и по-високи. 

В четвъртък, 2 май, местата с дъжд ще се увеличат, ще има и райони с гръмотевици. В петък и събота ще има условия за значителни валежи и за силни гръмотевични бури. Валежи и гръмотевици няма да липсват и в неделя и понеделник.

На Великден температурите ще се повишат.

Снимка: btvnovinite.bg

И през следващата седмица честите валежи ще продължат, но с напредването ѝ слънчевите часове ще се увеличават. Дъжд и гръмотевици ще има и след това към средата на месеца.

През първото десетдневие на май температурите ще бъдат близки до обичайните. Относително по-топло ще бъде в началото на десетдневието, а относително по-хладно – през втората половина на периода.

Снимка: btvnovinite.bg

Ще бъде неустойчиво, през повечето дни с повишена вероятност за валежи, придружени с гръмотевици, главно в следобедните часове.

Отначало дъждовно ще е предимно в Западна и Централна България, а към 6-7 май – и в Източна. В отделни дни явленията ще са по-интензивни.