Дизайнерът на обувки за звезди Маноло Блахник откри своята първа изложба. Екпозицията е подредена в Музея на модата и дизайна в Лондон. За неговите обувки Мадона казва, че са хубави като секса, но издържат по-дълго време.

Известният моделиер Маноло Блахник изработва обувките на едни от най-известните жени в света. Неговата изложба дава възможност и на "простосмъртните" да видят неговите чехли и пантофи. Цената им е такава, че за повечето посетители това ще бъде първа и последна възможност. Експозицията отвори врати вчера и ще затвори на 11 май.

Маноло Блахник е известен с екзотичните и скъпи обувки с високи токчета, които прави за звезди като австралийската актриса Никол Кидман, Мадона и английския супермодел Кейт Мос. Изложбата включва редки прототипи на негови главозамайващи творения, както и скици от личния му архив. Блахник е известен с това, че обувките му включват елементи от различни култури, стилове, форми и цветове. Пантофите му от коприна или сатен винаги се кичат с диаманти, смарагди, мъниста, пера и всевъзможни кожи.
Неговата представа за красива обувка съвпада изцяло с вкуса на клиентите му мултимилионери от света на хай-лайфа.

"Най-важното е да успееш да видиш красивото. Тогава вече изработката на обувката става много лесна. Толкова много неща, които хората не подозират, крият в себе си невероятна красота", казва дизайнерът Маноло Блахник.

Най-сериозна реклама на Маноло Блахник прави актрисата Сара Джесика Паркър в сериала "Сексът и градът". Там нейната героиня Кари Брадшоу казва на крадеца да вземе часовника и пръстена й, но да й остави обувките на Маноло Блахник.