Световно известният моден дизайнер Джорджо Армани смята да продължи своята зашеметяваща кариера, въпреки че е преминал пенсионна възраст. Хората на моята възраст се пенсионират, но те изглеждат много тъжни, казва Джорджо Армани. По думите му обаче, неговият ентусиазъм не е спаднал и творецът има още какво да даде на модата.

"Модата е своеобразна игра. Често, да внушавам на хората, че те се нуждаят тъкмо от това, което им предлагам. Разбирате ли, аз не винаги следвам желанията на публиката. Иначе играта щеше да е прекалено лесна. Как го правя ли? - е ами това е тайна. Всъщност и аз не знам как го постигам", казва световно известният дизайнер.
Според Армани добрият дизайнер не трябва да злоупотребява с доверието на хората и тяхното желание да носят хубави дрехи. Модата е нещо, от което човек жизнено се нуждае, но професията на дизайнера е просто работа като всички останали. Корифеят на модната индустрия смята, че неговата професия е прекалено митологизирана.

"Особеното в модата днес е, че всичко се подчинява на теченията. Творческото мислене и фантазията се потъпкват. Затова ако някой има дарба, той трябва да я развива и демонстрира независимо от тенденциите. Поне аз винаги съм се стремил към това", съветва Джорджо Армани. Той казва, че ще продължава да се стреми към това поне още няколко години.