Целта на резервата в град Чънг Дъ е да спаси 84 черни мечки, които ще пристигнат от специализираните ферми в провинция Сичуан. Проектът е на азиатската фондация за защита на животните и цели да сложи край на отглеждането на мечките заради тяхната жлъчка. Около 9 хиляди мечки в Китай се отглеждат с такава цел. Всеки ден от жлъчките им се извлича сок с метални катетри. Ръждата по катетрите предизвиква хронични инфекции, които често водят до смърт. Животните прекарват във фермите най-малко 20 години, а бъдещето им след това е несигурно, тъй като те нямат необходимите умения за живот сред дивата природа. Затова природозащитниците са поели грижата за черните мечки, осакатени и безпомощни да продължат сами живота си.

"Често когато правя редовен медицински преглед на мечката, се оказва, че тя има сериозни проблеми и се нуждае от спешна операция", разказва ветеринарният лекар Гейл Кохрейн.

Възстановяването отнема месеци на физиотерапия и други средства за рехабилитация.

Напоследък китайските власти също се стремят да ликвидират фермите за черни мечки. Търсят се растителни и синтетични заместители на скъпите мечи продукти за медицински цели.