Четвърти месец се бави плащането на фирмата-доставчик.

В дома има 178 деца. За обяд получиха само бобена чорба и хляб. Домът е подчинен на Министерството на образованието и науката. От там дължат близо 20 000 лева за доставяната през последните 4 месеца храна. Както в повечето домове и тук оцеляват и от дарения.

В дома от миналата седмица си имат елха - също от дарение. Всичките 178 деца тук се надяват да посрещнат Коледа на топло и с богата трапеза.

Дневни пари на децата не са изплащани от юни насам. Здравните осигуровки не са им превеждани от близо година. Въпреки че парното работи, топлото не се задържа в стаите.

Днес Би Ти Ви откликна на зова за помощ на децата от дома. И събра съмишленици.

"С помощта на Би Ти Ви тук до обяд имаше страхотно раздвижване, така че съм спокойна. До празниците ние ще бъдем с осигурена храна", заяви директорът на дома Соня Илиева.

От Министерството на образованието обещаха, че още следващата седмица сумата за храна ще бъде изплатена. Според експертите от ведомството, попълването на документацията от страна на дома е неизрядна и това е забавило плащането. Освен този, има още 100 такива домове в цялата страна.