Студенти сключиха нетрадиционни бракове в аулата на Софийския университет на днешния студентски празник. Свидетели на импровизираните церемонии бяха студентите от театър "Алма Алтер".

Казват, че когато имаш празник всичко ти е позволено. Така, на 8-ми декември всеки студент можеше да сключи импровизиран брак с най-любимото си същество в аулата на Алма матер.

Изненадата дойде още с първата двойка влюбени - първокурсничките Петра и Десислава. Петра следва фармация, а Деси - медицина.

Студентките решават да се бракосъчетаят заради шоуто. Те смятат, че не е необичайно две момичета да направят това, защото "най-важно е да се обичат и да си доставят удоволствие във всичко".
Важно е да не се притесняваш какво ще си кажат другите, допълват те.

Без знанието на родители и приятели, тайно, под венчилото минаха и четвъртокурсниците Стоян и Яна. Любовта между двамата пламва преди две години в Студентски град. Стоян бил главен готвач в ресторант в Студентски град, а Яна - приятелка на сервитьорката. Момичето признава, че Стоян успява да спечили сърцето й и със специална гозба. Обратно на традицията предложението за брак в деня на студентите прави Яна.