Сакото, продадено на благотворителния търг в Берлин, е било ушито специално за представянето на Майкъл Джаксън на 29-ото раздаване на американските музикални награди в "Шрайн одиториъм" в Лос Анджелис. Тази вечер звездата ще получи наградата "Амби на хилядолетието", с която ще бъде провъзгласен за "най-великият жив поп-идол с голямо сърце", според спонсорите на събитието - издателска група "Бурда".

"Бамби" е германският вариант на наградите "Оскар", "Еми" и "Грами". Тя се връчва на хора със зъслуги в областта нва политиката, спорта, литературата и шоубизнеса.

По време на посещението си в Германия Джако скандализира обществеността, като провеси малкия си син през перилата на балкона на своя хотел. Това обаче не смути певеца, който продължи необезпокояван програмата си. Той се разходи в зоопарка с децата си, които носеха покривала на главите. Според баща им, това целяло да ги предпази от злонамерените погледи на евентуални похитители. Семейството се разхождаше плътно обградено от телохранители, които не позволиха на фотографите да снимат Джако и децата му.