По решение на тази организация 19 ноември е обявен за Световен ден на тоалетната. Целта на такъв ден е хората да преодолеят всички табута, свързани с тоалетната.


Денят на тоалетната е и повод да се покажат най-новите постижения в бранша. В българските магазини вече има тоалетни с приспособление за мъжко и дамско почистване. Тук не ти е необходима тоалетна хартия, защото тоалетната автоматично те подсушава с топъл въздух. Една такава тоалетна струва 1500 лева.

По данни на световната тоалетна организация, половината от населението на Земята ползва тоалетни с лоша хигиена.

Човек посещава тоалетната по 6-8 пъти на ден или 2500 пъти на годината. Това означава, че 3 години от живота си прекарваме в тоалетната.

Предполагам, че по това време освен пред телевизорите сте и на масата. Затова вместо да ви показваме как изглежда една обществена тоалетна в България, ви предлагаме сами да си представите това.

Научно доказано е, че когато потискаш нуждата си, увреждаш бъбреците и пикочния си мехур.


Думата клозет идва от латинския глагол клаузис, който означава едновременно свършвам и скривам. По отношение на своите клозети България наистина има какво да свърши. Защото освен нужник тоалетната е и мерило за прогреса на една нация.