Една от най-популярните авторки на криминални романи е намерила доказателства, че той е художникът Уолтър Сикерт.

Според Партриша Корнуел той е живял и творил във Викториянската епоха и е хранил патологична омраза към жените.

Наскоро създадената холивудска продукция за тайнствения лондонски убиец може би ще бъде засенчена от новия роман на Патриша Корнуел, който се предлага от вчера в книжарниците на Съединените щати. В книгата си "Портрет на един убиец, Джак Изкормвача, случаят приключен" писателката се опитва да идентифицира престъпника, убил по най-жесток начин 7 жени в края на 19 век. В продължение на година и половина с помощта на специалисти по съдебна медицина авторката търси начин да разгадае неговата самоличност и твърди, че е постигнала поразяващи резултати.

Специалистите са открили съвпадения на ДНК-пробите, взети от пощенските марки на писмата, които Изкормвача е изпращал до лондонската полиция, и тези върху марките от кореспонденцията на художника Сикерт. Водните знаци от използваната хартия също си приличали. В творбите на Сикерт писателката открила, че е страдал от душевни терзания и от болезнена ненавист към нежния пол. В същото време Уолтър Сикерт е имал не малко привлекателни качества.

"Той е бил гений, творец, математик, изобретател. Говорел е пет езика. На младини е бил красив и се е движел сред най-изисканото общество на своето време", разказва Корнуел.

Все пак писателката смята, че тези факти не са достатъчни да разкрият тайната за самоличността на Джак Изкормвача, тъй като след смъртта на Уолтър Сикерт през 1942 година тялото му е било кремирано.