Оказва се, че морковите и краставиците са чудесен материал за приготвянето на духови инструменти, тиквичките и празът - за ударни, а зелето - за китара. Инструментите дори си имат и свои технически имена - празолина или краставофон.

"Лично на мен, любимият ми инструмент е празолина -така го наричам. Той е съставен от два стръка праз, които могат да се използват като цигулка", казва Матиас Майнхартер, член на групата.

Освен музиката, излизаща от зеленчуците, това, което става след концерта също е необичайно и новаторско. Инструментите се превръщат в обикновени продукти за супа - изяждат я музикантите и публиката. И концерта, и супата са уникални, смятат част от зрителите. Други мислят, че е странно да слушаш концерт и след това да изядеш инструментите. Според други Моцарт би се обърнал в гроба, ако види това. Макар че всичко е въпрос на вкус.