Мнозина фермери вече отглеждат африканската птица в суровите климатични условия на северната държава.

Консумацията на щраусово месо има редица предимства: то е по-евтино, яйцата са по-големи и се избягва рискът от болестта "луда крава". Мнозина руски фермери от години отглеждат щрауси и са открили, че птиците изненадващо добре се приспособяват към студения руски климат.

В бившия държавен колхоз, в Балашика, се отглеждат щрауси от три години. Първите са били внесени от Финландия. Управителката на фермата смята, че сега е много по-лесно да започнеш подобен бизнес, тъй като можеш да получиш съвет как се отглеждат африканските птици при минусови температури.
"Това не е трудно", споделя Екатерина Ефанова -"щраусите почти не боледуват и се хранят със смески от различни видове зърно, зеле и моркови".

Собствениците на ресторанти също оценяват качествата на щраусовото месо: то е по-здравословно, с по-малко холестерол и е много полезно за хора със сърдечни заболявания.
Така че, ако решите да празнувате по нетрадиционен начин, няма по-добър избор за вашата трапеза от руски щраусов кебап - без да се боите за здравето си.