Добруджански майстори разточиха баница, дълга две хиляди четиристотин и двадесет метра.

Майсторът Васил Полименов вече 15 години изработва подобни кулинарни деликатеси.
Баницата-рекордьор е замесена от 870 кг брашно, 114 литра олио и още толкова килограма свинска мас. Тестото е втасвало с 16 кг мая. Прибавени са и 26 кг сол. Майсторите са използвали 5 840 яйца и са надробили 226 кг сирене.

Гигантската баница е опечена в 122 тави, всяка от които е дълга близо 2 метра. Бригадата от 50 души е хванала точилките в 1 часа призори на 30 декември.
Десет товарни камиона пренесоха лакомството с късметчета в центъра на Добрич.
Майсторите-баничари организират кулинарното шоу за петнадесета поредна година.