Красимир Анев направи отстъпление в преследването а 12,5 километра, но въпреки това записа ново престижно класиране във втория старт при мъжете от световното първенство по биатлон в Нове Место (Чехия). Българинът завърши 19-и, след като бе тръгнал 11-и след вчерашния спринт.

Анев направи две грешки в четирите си стрелби и завърши с 1:49.2 минути след победителя. Както и в събота, той бе норвежецът Емил Хегле Свендсен. Този път обаче златото бе спечелено по изключително и оспорван начин. Норвежецът до последно трябваше да си оспорва първото място с Мартен Фуркад, като финален спринт и фотофиниш все пак донесоха титлата отново на Норвегия. Двамата заеха първата и втората позиция и в спринта. Сега обаче Свендсен направи една грешка в стрелбата, а французинът две, но въпреки това Фуркад показа изключително бягане и в крайна сметка само 0,1 секунда го разделиха от златния медал.

Бронзовото отличие отиде при руснака Антон Шипулин, който завърши само с една грешка на рубежа и навакса четири места, за да завърши с 3,6 секунди след шампиона.

Другият българин в състезанието Владимир Илиев подобри класирането си от спринта и след като бе стартирал 43-ти, завърши на 39-о място с общо 5 грешки в стрелбата и повече от 4 минути след победителя.