Волейболистите на ЦСКА са само на победа от титлата в държавното първенство. Възпитаниците на Александър Попов надиграха с 3:0 гейма (25:20 25:17 25:19) Лукойл Нефтохимик във втория мач от финалната серия и вече имат преднина от 2:0 победи.

Армейците бяха повече от безапелационни пред публиката си в зала "Васил Симов". Единственият добър момент в играта на гостите бе началото на срещата, когато поведоха с 13:8, но ЦСКА заздравиха блокадата си и успяха да поведат на второто техническо прекъсване с 16:15.

Това им даде импулс и до края на гейма диктуваха изцяло играта, печелейки първата част с 25:20. Събитията от първия гейм почти се повториха, но действащите шампиони бяха равностойни на съперника си само в началото на гейма, като след това Филип Майо и компания започнаха да трупат методично преднина, довела до 25:17 в края на гейма.

Тоталното надмощие на ЦСКА обезвери играчите на Северин Димитров и те няма никакви съпротивителни сили за обрат, като третият гейм бе огледален на първите два – бургазлии имаха надежди за успех до към средата на гейма, след което се предаваха пред разнообразната игра на съперника.

Така на ЦСКА е необходима още една победа, за да триумфират като шампиони за първи път в последните 12 години. Агенция "Фокус"